*

28-ГОДИШЕН ИНЖЕНЕР СПАСИ КРЪСТА НА БОГОЯВЛЕНИЕ ВЪВ ВРАЦА

|

28-годишният Калоян Маринов от Враца спаси кръста на Богоявление във Враца. Младият мъж е инженер и работи в АЕЦ „Козлодуй“. Той пръв, сред останалите 25 смелчаци, успя да извади кръста от водите на река Лева. Всички участници бяха облечени в тениски с фолклорни мотиви, осигурени от Община Враца.

Стотици врачани и гости на града присъстваха на ритуала по спасяването на кръста, който се проведе на моста до разклона за село Згориград. Честването на големия християнски празник Йордановден, започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Владислав.

На победителя, който извади Христовото разпятие, кметът Калин Каменов пожела здраве, успешна година и наследници. Калоян бе награден от Каменов с парична награда и бутилка вино. Всички участници в спасяването на кръста също получиха от напитката.

За доброто настроение на всички се погрижиха танцьорите от Представителен танцов състав „Хемус“ и музикантите от духовия оркестър при Читалище „Развитие - 1869“. Празникът завърши с български хора около огъня.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez