*

18 ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ДОКТОРАНТИ И СЛУЖИТЕЛИ МЕРИХА СИЛИ НА ТУРНИР ПО ТЕНИС В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

|

Преподаватели, докторанти и служители на Югозападния университет „Неофит Рилски“ показаха умения на турнир по тенис на двойки, организиран от Катедрата по спорт към университета.

Сред участниците в оспорваната надпревара, която се проведе в Университетския спортен комплекс бяха помощник-ректорът на университета Николай Тахов, деканът на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт доц. д-р Стоян Везенков, ръководителят на Катедрата по спорт доц. д-р Стефан Капралов, преподавателите от Правно-историческия факултет – доц. д-р Димитрина Стефанова и доц. д-р Николай Попов, доц. Даниела Томова от Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и други. Главен организатор на турнира бе доц. д-р Димитър Томов, който също участва в надпреварата.

В оспорван двубой на полуфинала доц. Капралов и доц. Томов отстъпиха на компютърния специалист Йордан Спиров и докторанта Янко Руменов с 1:2 сета след тайбрек. На финала Йордан Спиров и Янко Руменов победиха с резултат 2:1 в много оспорван и равностоен мач Станислав Атанасов и Стоян Стоянов, преподаватели в Катедрата по спорт.

Организаторите планират още два турнира в този формат, които ще се проведат на изкуствените (акрилните) и червените кортове на Югозападния университет. Тези прояви ще дадат възможност на участниците да играят на различни настилки и да покажат уменията си по тенис.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez