*

1500 ВРАЧАНИ СЕ КАЧВАТ НА БУЗЛУДЖА

|
1500 ВРАЧАНИ СЕ КАЧВАТ НА БУЗЛУДЖА

1500 членове и симпатизанти на БСП от Област Враца ще се включат в тазгодишното честване на Бузлуджа. С автобуси и личните си автомобили множеството ще поеме към паметния връх. Традиционният събор ще се проведе през почивните дни, а част от него ще станат повече от 50 хиляди българи.

Формален домакин на събора, който се провежда неотменно от лятото на 1991 година е областното ръководство на БСП – Габрово.

На 28 юли на Историческата поляна на Бузлуджа ще свири световноизвестният музикант и композитор Горан Брегович и неговият оркестър.

Тържествата са по случай 127 годишнината от основаването на БСП.

„Тази среща е едно връщане назад към корените ни. Очакваме към честването да присъединят привържениците на червената идея. Да се срещнем, да поговорим, да обменим идеи и да се повеселим заедно. Тази среща ще бъде едно презареждане за изборите“, категоричен е областният лидер на БСП-Враца Иво Лилов, който ще поведе многобройната група от Врачанска област към Бузлуджа.

В годините мероприятието се превръща в „Балканска Бузлуджа“ , защото част от него стават левите сили от всички Балкански страни.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez