*

14 МЛАДЕЖИ ОТ МЕЗДРА СЕ ВКЛЮЧВАТ В СТУДЕНТСКА БРИГАДА 2017

|
14 МЛАДЕЖИ ОТ МЕЗДРА СЕ ВКЛЮЧВАТ В СТУДЕНТСКА БРИГАДА 2017

14 младежи от Мездра се включват в Студентска бригада `2017.

От 17 юли 2017г. 14 бъдещи висшисти от Мездра се включват в традиционната лятна студентска бригада. Организатор на алтернативната форма на трудова заетост на студентите е Община Мездра.

Днес младите хора се срещнаха със Севдалина Джамбазка-секретар на община Мездра, Валентин Генов-строителен техник и Владимир Стоянов-организатор „Транспорт“ в ОП „Чистота“. Те получиха детайлна информация за дейностите, които ще извършват, заплащането и сигурността си при изпълнение на задълженията им.

Г-жа Джамбазка приветства младите хора:

„Поздравявам ви с това, че сте толкова смели и се включихте в тази бригада. Зная, че тя е предизвикателство за вас. Надявам се да останете доволни от свършеното и наученото. Пожелавам ви лека и успешна работа!“, каза г-жа Джамбазка.

Участниците в студентската бригада заявиха, че тя е прекрасна възможност да научат нови неща и оставайки в града си през лятото да получат заплащане.

„За втора година се включвам в студентската бригада. Много съм доволна.  Инициативата за разкрасяване на града е прекрасна.

Бригадата дава възможност младите хора да обогатят познанията и уменията си, започвайки от неквалифицирана работа. Апелирам към студентите от Мездра да се включват активно, за да направим града ни още по-красив.“, каза Поля Иванчева, студент в УНСС.

В 17-та Студентска бригада в Мездра се включват 12 момичета и 2 момчета. В рамките на месец, студентите ще участват в дейностите по благоустройство и поддържане на чистотата в града с изграждане на бетонови изделия, почистване на канализационни шахти, ремонт на тротоари и асфалтиране на улични платна.

 Младите хора са разпределени в 3 групи -изработка на бетонови изделия, асфалтиране и полагане на пътна маркировка.

Студентите се назначават на трудови договори. Стартовото им заплащане се равнява на минималната работна заплата в страната. Ежедневно ще се вписват изработените часове и извършена от всеки работа, като по този начин заплащането ще зависи от реално положения индивидуален труд.

Работният ден на младите хора ще започва в 7.30ч. и ще завършва в 16.30ч. с обедна почивка от час.

В бригадата се включат студенти от различни специалности и форми на обучение. Единственото условие е да са с постоянна адресна регистрация на територията на Община Мездра.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez