*

„ЕВРОПА В НАШИЯ ДОМ” – ДИАЛОГ ЗА КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ

|
 „ЕВРОПА В НАШИЯ ДОМ” – ДИАЛОГ ЗА КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ

Образованието е в основата на развитието на обществото като цяло. Нашата задача е да създадем по-добри условия за образование на нашите деца, защото те са бъдещето на България. Това каза народният  представител от ГЕРБ  Дилян Димитров при откриването на  граждански диалог на тема образование  в Монтана. Дискусията , в която се включиха  заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева , председателят на Комисията по образованието и науката в НС  Милена Дамянова, депутатът Ирена Димова, областният управител Росен Белчев, началникът на РУО Трайка Трайкова, кметове, председатели на общински съвети, директори на училища и детски градини, учители.

Качественото образование  е приоритет както за държавната, така и за местната власт.  Това е общият ни стремеж – българското образование да отговаря на най-високите съвременни изисквания за качество. Можем да постигнем това, когато имаме мотивирани и подготвени учители, когато превърнем учителската професия в една от най-предпочитаните”, посочи Димова, която бе модератор на срещата.

Зам. министър Деница Сачева  бе катогорична ,  че правителството води последователна политика в областта на образованието. „Това е  единственият път към икономическото и социално добруване на нацията. Инвестицията в учителите е инвестиция в бъдещето на нашите деца. Нямаме право да губим нито едно дете по пътя на образованието и наше общо задължение е да му дадем знания, инструменти и способности да бъде успешен гражданин на България, Европа и света“, подчерта Сачева.

Милена Дамянова  обясни, че гражданските диалози „Европа в нашия дом“ е още една възможност  за дискусия между гражданите местната, законодателната и изпълнителната власт за обратна връзка и координиране на съвместната им  работа.

14 училища и 6 детски градини в област Монтана изпълняват проекти за модернизиране на сградите по ОП”Региони в разсеж” за над 29 млн лв., припомни Дамянова. Други 2,2 млн лева са влезли в учебните заведения в областта по различни проекти на ОП”Развитие на човешките ресурси”.

Share Button
 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez